maandag 7 maart 2011

weblog gestart over archieven AGV

Na de cursus 23-archiefdingen met archivarissen in Noord-Holland is deze weblog een logisch gevolg.
Dit weblog begint met directe weblinks naar de historische schatten van ons waterschap.
Er staat veel informatie op de website van het historisch archief en van archieven.nl. Maar regelmatig hoor ik dat bezoekers moeite hebben om de aangeboden informatie te vinden. Via de bestaande websites is het nodig om meer keren via de juiste link door te klikken om op de gewenste zoekplaats uit te komen. Voor gebruikers is dit soms een lastige omweg. Om de bezoekers van de waterschapsarchieven beter van dienst te kunnen zijn staan hier de directe weblinks naar een deel van de informatie.

Daarnaast komen hier korte berichten voor belangstellenden over het verleden en de archieven. Hoewel de beschikbare tijd voor het maken van berichten beperkt is, is het wel gewenst met bezoekers meer uitwisseling te hebben over nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen.

Ook is het mogelijk dat bezoekers reacties plaatsen over nieuws van de kant van de gebruikers en bezoekers: bijv. opmerkingen over beschikbare informatie in archieven, interessante vondsten in onze archieven, nieuwe inzichten op basis van deze archieven, onverwachte archiefbronnen bij andere archiefdiensten over het verleden van ons werkgebied of om tips te geven over interessante weblinks of publicaties over het verleden van het waterschap.

Als u de nieuwe berichten automatisch wilt ontvangen kunt u zich abonneren via feeds op de menubalk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten