maandag 14 maart 2011

thema maand van de geschiedenis "IK EN WIJ" (oktober)

Dit jaar staat de Maand van de geschiedenis in het teken van aspecten van de Nederlandse identiteit.
In oktober a.s. zal er weer een expositie zijn in de leeszaal en op de website. Daarvoor is een selectie nodig van materiaal uit de archieven van het waterschap. Tot nu toe is de selectie steeds gemaakt door de archivaris die op basis van zijn ervaring met de archieven. Het thema van dit jaar biedt ook voor het waterschap nieuwe mogelijkheden om te laten zien wat we in de archieven bewaren.

Graag zou ik via deze weg belangstellenden willen oproepen om hun suggesties in te dienen bij de archivaris. U kunt daarvoor een keuze maken op basis van de info die u kent of die u op het spoor bent gekomen via de archieftoegangen op de website. Het zou mooi zijn als u ook een korte toelichting kunt geven over de keuze en de betekenis voor het waterschap in het verleden. Indien er meer suggesties komen dan mogelijk is voor de expositie zal uiteraard een keuze gemaakt moeten worden uit de aangeboden suggesties.
De afgelopen jaren lag het aantal te exposeren stukken rond de tien. Daarbij is steeds een mix van soorten materiaal, onderwerpen en verdeling over tijd en ruimte in het werkgebied.
Het adres van de archivaris voor uw reactie staat op dit weblog onder contact archieven AGV

Geen opmerkingen:

Een reactie posten