dinsdag 4 oktober 2016

Expositie over thema grenzen van waterschap AGV.

Expositie in het hoofdkantoor in Amsterdam op 26 oktober 2016


In ons archief tonen we unieke documenten over de grenzen in en om ons werkgebied. Dat gaat over grenzen van onderdelen en de watertaken van vele afzonderlijke besturen. Er waren conflicten over wie verantwoordelijk was in welk gebied. In de loop van de tijd is op vele wijzen gezocht naar samenwerking over de grenzen om de waterhuishouding te verbeteren.
In archieven is veel informatie over grenzen in het verleden. Van alle grenzen tussen de gebiedsdelen van de rechtsvoorgangers zijn beschrijvingen gemaakt en op kaarten getekend. Dit was het gevolg van de verdeling van het werkgebied tussen de besturen die hun taken en kennis vroeger beperkten tot een kleiner gebied dan tegenwoordig. Over vele aspecten van de grenzen zijn stukken opgemaakt en ontvangen. Tijdens de expositie in de leeszaal tonen we een selectie van originelen in onze archieven.


Digitale expositie over thema grenzen waterschap AGV


Bijschrift: Grenzen van waterschap op koper als gravure en op aluminium. Deze kaart is alle werkdagen zichtbaar in het hoofdkantoor. De kaart is uniek voorbeeld van verschillen van presentatie van grenzen van vroeger en in onze tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten